backgroundtop
Logo van Deknie.nl
     facebook twitter  
banner
Label DeBlessure.nl
De KNIE / PES ANSERINUS
<a href="http://adobe.com/go/getflashplayer"><img src="http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif" alt="Get Adobe Flash player" /></a>

PES ANSERINUS

De pes anserinus is de aanhechting van drie pezen aan de binnenzijde van het scheenbeen (tibia). De pezen komen van de spieren m. sartorius, de m. gracilis en de m. semitendinosus.

De m. sartorius wordt ook wel kleermakerspier genoemd. De naam kleermakerspier is afkomstig uit het feit dat de spier tijdens het zitten in kleermakerszit maximaal is samengetrokken. Het is de langste spier in het menselijk lichaam en loopt aan de voorzijde van het bovenbeen. De spier loopt van de voorzijde van het bekken tot aan de pes anserinus.

De m. gracilis is een spier aan de binnenzijde van het bovenbeen. De m. gracilis is een onderdeel van de adductoren spiergroep. De adductoren zijn een spiergroep die van de binnenzijde van het bovenbeen naar het bekken lopen en kunnen de benen naar elkaar toe trekken. Daarnaast draagt de m. gracilis bij aan het buigen van de heup en knie.

De m. semitendinosus is een spier aan de achterzijde van het bovenbeen die tot de hamstrings gerekend wordt. De spier loopt van het bekken naar het onderbeen (pes anserinus). De spier zorgt in het heupgewricht voor een strekking en heeft over de knie een buigfunctie.


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL