backgroundtop
Logo van Deknie.nl
     facebook twitter  
banner
Label DeBlessure.nl
De KNIE / MUSCULUS VASTUS LATERALIS
<a href="http://adobe.com/go/getflashplayer"><img src="http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif" alt="Get Adobe Flash player" /></a>

MUSCULUS VASTUS LATERALIS

De m. vastus lateralis loopt van het bovenbeen over de knie en is een onderdeel van de quadriceps femoris groep. Deze spiergroep vormt de voorzijde van het bovenbeen. De m. vastus lateralis is de buitenste spier van de spiergroep. De overige spieren die tot deze groep behoren zijn de m. vastus medialis, de m. rectus femoris en de m. vastus intermedius.

De spieren komen samen bij de knieschijf en lopen door in de kniepees (patellapees) tot aan de bovenzijde van het scheenbeen (tuberositas tibiae).Doordat de m. vastus lateralis alleen over het kniegewricht loopt wordt het een mono-articulaire spier genoemd. Een mono-articulaire spier is een spier die over één gewricht loopt. Als de m. vastus lateralis aanspant wordt het been in het kniegewricht gestrekt.

 

 

De Blessure van de musculus vastus lateralis

Er kan tijdens explosieve bewegingen plotseling een spierscheuring, ook wel ruptuur genoemd, of een verrekking ontstaan. Een spierscheuring of verrekking kan ontstaan door een overmatige rekking van een spier of door een plotseling krachtige aanspanning.

Hier vindt u meer informatie over een spierblessure.


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL