backgroundtop
Logo van Deknie.nl
     facebook twitter  
banner
Label DeBlessure.nl
De KNIE / MUSCULUS RECTUS FEMORIS
<a href="http://adobe.com/go/getflashplayer"><img src="http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif" alt="Get Adobe Flash player" /></a>

MUSCULUS RECTUS FEMORIS

De m. rectus femoris loopt van het bekken naar het been tot over de knie en is een onderdeel van de quadriceps femoris groep. Deze spiergroep vormt de voorzijde van het bovenbeen. De overige spieren die tot deze groep behoren zijn de m. vastus medialis, de m. vastus lateralis en de m. vastus intermedius. De spieren komen samen bij de knieschijf en lopen door in de kniepees (patellapees) tot aan de bovenzijde van het scheenbeen (tuberositas tibiae). De m. vastus intermedius ligt tussen de m. vastus lateralis en m. vastus medialis in.

Doordat de m. rectus femoris over het heup- en het kniegewricht loopt wordt het een bi-articulaire spier genoemd. Een bi-articulaire spier is een spier die over twee gewrichten loopt. Als de m. rectus femoris aanspant vindt er een buiging van de heup plaats en een strekking van de knie.

 

De Blessure van de musculus rectus femoris

Er kan tijdens explosieve bewegingen plotseling een spierscheuring, ook wel ruptuur genoemd, of een verrekking ontstaan. Een spierscheuring of verrekking kan ontstaan door een overmatige rekking van een spier of door een plotseling krachtige aanspanning.

Hier vindt u meer informatie over een spierblessure.


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL