backgroundtop
Logo van Deknie.nl
     facebook twitter  
banner
Label DeBlessure.nl
De KNIE / ZORGVERZEKERING

Zorgverzekering

 

Woont of werkt u in Nederland? Dan bent u verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Die verzekering vergoedt de kosten als u naar de huisarts of het ziekenhuis gaat. De zorgverzekering bestaat uit de basisverzekering en een eventueel aanvullende verzekering.

 

Basisverzekering

Van de twee onderdelen van de zorgverzekering is de basisverzekering het verplichte onderdeel. Als u naar de huisarts gaat of wordt opgenomen in het ziekenhuis vergoedt de basisverzekering die kosten. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Dit betekent dat de zorgverzekeraar u altijd moet accepteren. Zij mogen u niet weigeren omdat u niet gezond bent.

 

De basisverzekering vergoedt het volgende:

 • Geneeskundige zorg van huisartsen, medisch specialisten en verloskundigen
 • Verblijf in het ziekenhuis
 • Kraamzorg
 • Tandheelkundige zorg (controle en behandeling) voor kinderen t/m 17 jaar
 • Tandheelkundige chirurgische zorg (kaakchirurg) en kunstgebit
 • Medicijnen, maar niet alle medicijnen
 • (Medische) hulpmiddelen, maar niet de rollator en krukken
 • Hulp bij stoppen-met-roken
 • Psychologische zorg
 • Fysiotherapie voor chronisch zieken vanaf de 21e behandeling
 • Logopedie en ergotherapie
 • Ziekenvervoer
 • Dyslexiezorg voor kinderen
 • Dieetadvies (maximaal 3 uur)
 • 3 IVF-behandelingen voor vrouwen t/m 42 jaar

 

De aanvullende verzekering

U bent niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten. Het kan wel handig zijn. De aanvullende verzekering vergoedt namelijk de zorg die de basisverzekering niet vergoedt. Zo wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering als u een bepaalde chronische aandoening heeft. Daarvoor wordt niets vergoed en als u geen chronische aandoening heeft krijgt u sowieso niets vergoed. Met een aanvullende verzekering kunt u zich bijverzekeren, zodat u de behandelingen van de fysiotherapeut wel vergoed krijgt. Wilt u zien wat de aanvullende verzekering zoal vergoedt? Dan kunt u kijken bij de vergoedingsoverzichten van Independer.nl.

 

Verplicht eigen risico

De basisverzekering vergoedt alle basis zorg, maar er geldt wel een verplicht eigen risico. Voor 2013 is dat € 350,-. Hierdoor betaalt u de eerste € 350,- aan kosten, die u vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, zelf. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering en dus niet voor de behandelingen van de fysiotherapeut als u zich daarvoor aanvullend heeft bijverzekerd.

 

Veranderen van zorgverzekering

U kunt ieder jaar van november tot en met december veranderen van zorgverzekering of verzekeraar. Er zijn veel zorgverzekeraars met allemaal hun eigen aanvullende pakketten. U kunt daarom het beste een vergelijkingssite raadplegen (zoals Independer.nl) en uw zorgverzekering vergelijken om erachter te komen welke verzekering het beste past bij uw dekkingswensen.

 

Zorgverzekering en de knie

De knie is een complex gewricht en daardoor, met name bij contactsporten, gevoelig voor blessures. Bijvoorbeeld bij voetbal, basketbal en vechtsporten kunt u gemakkelijk uw knie verdraaien. De ernst van de blessure hangt af van de mate van verdraaiing en de hoeveelheid kracht waarmee het gebeurd.

 

Als u met een knieblessure naar uw huisarts of ziekenhuis gaat valt dat onder de basisverzekering. Voor de huisarts wordt uw eigen risico niet aangesproken. Voor de behandeling in het ziekenhuis wel. Afhankelijk van de ernst van de blessure heeft u hulpmiddelen nodig, zoals een brace. Sommige van deze hulpmiddelen vallen onder de aanvullende zorgverzekering. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 

Blijft u last houden van uw knie? Dan is het raadzaam dat u naar een fysiotherapeut gaat. Hiervoor heeft u een aanvullende zorgverzekering nodig om het vergoed te krijgen van uw zorgverzekeraar. Om te zien hoeveel u vergoedt krijgt kunt u kijken in het fysiotherapie vergoedingsoverzicht van Independer.nl.

 


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL